Δημοφιλή Άρθρα

Δημοφιλή Άρθρα

Υπηρεσίες

Η Προσέγγισή μας
Metabolomic Medicine® - Curing the Cause

Θεραπεύοντας την Αιτία

Η προσέγγισή μας είναι αιτιολογική, χρησιμοποιούμε προηγμένες διαγνωστικές αναλύσεις σε μοριακό και γενετικό επίπεδο με στόχο να εντοπίσουμε τα ακριβή αίτια κάθε προβλήματος υγείας.

Σκοπός μας να είναι σας βοηθήσουμε να βελτιώσετε την υγεία σας και να βιώσετε μια πραγματική αλλαγή στη ποιότητα ζωής σας. Είσαστε στο απόλυτο επίκεντρο της προσοχής μας γιατί θέλουμε να νοιώθετε και να είσαστε υγιείς. 

Η έμπειρη ομάδα μας αποτελείται από εξειδικευμένους γιατρούς και διατροφολόγους εκπαιδευμένους στην μεταβολομική ιατρική και μεταβολομική διατροφή και σας καθοδηγεί βήμα-βήμα εξασφαλίζοντας ότι θα λάβετε μια ολοκληρωμένη εμπειρία ουσιαστικής και συνεχούς βελτίωσης. 

Στις κλινικές μας αντιμετωπίζουμε κυρίως περιστατικά από τις εξής κατηγορίες:

Αυτοάνοσα Νοσήματα: πρόκειται για νοσήματα που το σώμα προκαλεί βλάβη στα δικά του όργανα και ιστούς όπως η ελκώδης κολίτιδα, η νόσος του Chron, η σκλήρυνση κατά πλάκας, νοσήματα του θυρεοειδούς, ρευματοειδής αρθρίτιδα, και άλλα.

Χρόνια Προβλήματα Υγείας: πρόκειται για προβλήματα υγείας που διαρκούν πάνω από 3 μήνες όπως ο διαβήτης, οι γαστρεντερικές διαταραχές, τα καρδιολογικά νοσήματα κλπ. 

Πρόληψη: απευθύνεται σε υγιείς. Στόχος είναι η βελτίωση της καλής τους υγείας, η αντιγήρανση και η πλήρης ανάκτηση της ενέργειας και της ζωτικότητας του οργανισμού. Οι μεταβολομικές αναλύσεις μπορούν να εντοπίσουν διαταραχές σε μοριακό επίπεδο χρόνια πριν την εμφάνιση νόσου

Η διαφορά μας

Καινοτομούμε στον τομέα της Ιατρικής και κανένα πρόγραμμα δεν μπορεί να συγκριθεί με το πρόγραμμα Μεταβολομικής Ιατρικής (Metabolomic Medicine ®) που εφαρμόζουμε στις κλινικές μας στην Αθήνα, στη Ζυρίχη, στο Μιλάνο και στο Τρεβίζο.

Είμαστε πρωτοπόροι στην εφαρμογή διαγνωστικών αναλύσεων αιχμής σε μοριακό-κυτταρικό επίπεδο, τις μεταβολομικές αναλύσεις (Metabolomic Analysis®), με στόχο να αποτυπώσουμε όχι μόνο την ακριβή κατάσταση του οργανισμού αλλά και να εμβαθύνουμε στα αίτια κάθε προβλήματος υγείας. 

Διεξάγουμε σταθερά έρευνες στους τομείς της βιολογίας των τελομερών, της αντιγήρανσης,  και στη διαχείριση των χρονίων και αυτοάνοσων νοσημάτων συνεργαζόμενοι με κορυφαία διεθνή και ελληνικά πανεπιστήμια, όπως το τμήμα Μεταβολομικής και Γενετικής του Πανεπιστημίου ΕΤΗ της Ζυρίχης και το τμήμα Τοξικολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης.  

Μεταβολομικές αναλύσεις αίματος και ούρων 

Οι μεταβολομικές αναλύσεις είναι η πιο ακριβής μέθοδος αξιολόγησης της υγείας σήμερα. (Harvard Mag
Αποτυπώνουν την ακριβή κατάσταση της υγείας του ανθρώπινου οργανισμού και μπορούν να καθοδηγήσουν στην εξατομικευμένη αιτιολογική θεραπεία και πρόληψη.  

Η Μεταβολομική Ιατρική αντιμετωπίζει τον οργανισμό ως ένα συνολικό βιολογικό σύστημα (Systems Biology). Μέσα από τις μεταβολομικές αναλύσεις αξιολογεί αλλαγές που οφείλονται τόσο σε ενδογενείς (DNA) όσο και εξωγενείς παράγοντες (διατροφή, άσκηση, στρες) και εντοπίζει πληροφορίες που αφορούν:
 • στην ικανότητα του οργανισμού να διαχειριστεί τις φλεγμονές
 • στην κάλυψη των ελλείψεων σε βιταμίνες, μεταλλικά στοιχεία, αμινοξέα και ωμέγα 3 λιπαρά οξέα
 • στη βελτίωση της ικανότητας του οργανισμού να παράγει ενέργεια (μιτοχονδριακή λειτουργία)
 • στη εξισορρόπηση της λειτουργίας του νευρικού συστήματος
 • στην επιβάρυνση του οργανισμού από τοξικές ενώσεις και τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους διαχείρισης τους
 • στην ενίσχυση της αντιοξειδωτικής ικανότητας του οργανισμού
 • στην εξισορρόπηση της εντερικής χλωρίδας
 • στο αποκατάσταση του μεταβολισμού των πρωτεϊνών, των υδατανθράκων και των λιπιδίων
 • στην διόρθωση οξέωσης, όπου υπάρχει 
 • στην βέλτιστη λειτουργία των κυτταρικών μεμβρανών
 • στην ικανότητα του οργανισμού να ενεργοποιεί και να απενεργοποιεί το DNA
και άλλους δείκτες που εστιάζουν στην απόκλιση του οργανισμού από τη φυσιολογική λειτουργία. Θεραπεία: Η αγωγή διαμορφώνεται ανάλογα με τις ελλείψεις, δυσλειτουργίες και τις βιοχημικές ανισορροπίες που εντοπίστηκαν μέσα από τις μεταβολομικές αναλύσεις. Περιλαμβάνει χορήγηση ειδικών συμπληρωμάτων, βιταμινών, ιχνοστοιχείων, αμινοξέων και ειδική διατροφή με στόχο την αναπλήρωση των ελλείψεων και την αποκατάσταση της φυσιολογικής βιοχημικής ισορροπίας του οργανισμού. Επίσης διατηρούμε ή προτείνουμε την κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή όπου προκύπτει μεγαλύτερο όφελος παρά βλάβη σύμφωνα με τα υπάρχοντα επιστημονικά στοιχεία.    


Συχνές Ερωτήσεις

Πρώτη και Δεύτερη Επίσκεψη 
Κατά την πρώτη σας επίσκεψη στην κλινική μας εξετάζεστε από έναν από τους εξειδικευμένους στην μεταβολομική παθολόγους της κλινικής μας. Λαμβάνει το πλήρες ιατρικό ιστορικό σας και σας συμβουλεύει σχετικά με το ποιες εξετάσεις θα κάνετε. Διατροφολόγος εξειδικευμένη στην Μεταβολομική Διατροφή λαμβάνει το διατροφικό σας ιστορικό και καταγράφει στοιχεία που αφορούν στον τρόπο ζωής σας. Αυτά είναι ζωτικά δεδομένα για να αξιολογήσουμε την παρούσα κατάσταση της υγείας σας σε συνδυασμό με τα αποτελέσματα των εξετάσεων.

Πραγματοποιείται λήψη δείγματος αίματος ή και ούρων. Τα δείγματα αυτά αναλύονται σε εξειδικευμένα πανεπιστημιακά ή μικροβιολογικά εργαστήρια με τα οποία συνεργαζόμαστε, ανάλογα με την εξέταση. Η συνολική διάρκεια της πρώτης επίσκεψης είναι περίπου μιάμισης ώρας.

To Metabolomic Profile διενεργείται σε δείγμα αίματος και ούρων και πραγματοποιείται στην Ελλάδα σε ένα από τα 5 κορυφαία εργαστήρια σε ΗΠΑ και Ευρώπη, που διαθέτουν τις υψηλές τεχνικές προδιαγραφές, απαραίτητες για την διενέργεια της εξέτασης με πιστοποίηση και από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Έρευνας και Διάγνωσης Συγγενών και Μεταβολικών Νοσημάτων (ERNDIM, πρόκειται για τον επιστημονικό οργανισμό με υψηλότερα εργαστηριακά στάνταρ παγκοσμίως) και του Κέντρου Ελέγχου Νοσημάτων (CDC) των ΗΠΑ.


Η δεύτερη σας επίσκεψη προγραμματίζεται μέσα σε 7 ημέρες περίπου, ώστε να λάβετε τα αποτελέσματα των εξετάσεων σας καθώς και την θεραπευτική αγωγή. 

Στη συνέχεια προγραμματίζεται επαναληπτική επίσκεψη σε 3 μήνες συνήθως ή ανάλογα με τις οδηγίες του γιατρού.

Έχω κάποιο πρόβλημα υγείας και με παρακολουθεί ήδη γιατρός γι αυτό. Μπορώ να σας επισκεφτώ;
Ναι μπορείτε. Η Μεταβολομική Ιατρική απευθύνεται στο να ενισχύσει τον οργανισμό σας σε κυτταρικό επίπεδο και  δεν έρχεται σε αντίθεση με καμιά άλλη φαρμακευτική ή ομοιοπαθητική θεραπεία που ακολουθείτε. Αντιθέτως βελτιώνει την απόδοση και αποτελεσματικότητα των φαρμακευτικών ή ομοιοπαθητικών αγωγών και βοηθά στο να μειωθούν ενδεχόμενες παρενέργειες. 

Έχω ήδη τον δικό μου διατροφολόγο. Χρειάζεται να επισκεφτώ και τον διατροφολόγο της κλινικής σας;
Ναι, συστήνουμε όλοι οι ασθενείς μας να επισκεφτούν τους εξειδικευμένους στην μεταβολομική διατροφή, διατροφολόγους μας. Η μεταβολομική διατροφή διαφέρει σημαντικά από τις συνήθεις διατροφικές προσεγγίσεις και είναι αναπόσπαστο κομμάτι της θεραπείας σας. Η αναθεώρηση των διατροφικών σας συνηθειών του τρόπου ζωής σας καθώς και η αντίδραση του οργανισμού σας στην διατροφή είναι ζωτικής σημασίας για την εκτίμηση και ανάλυση των Μεταβολομικών Εξετάσεων. 

Τι χρειάζεται να φέρω στο ραντεβού μου;
Μια λίστα με όλα τα φάρμακα και τα συμπληρώματα διατροφής που λαμβάνετε αυτήν την περίοδο. Εξετάσεις που έχετε κάνει μέχρι 12 μήνες πριν, μπορούν επίσης να βοηθήσουν. 

Καλύπτει η ασφάλεια μου το κόστος?
Συνήθως τα κόστη των εξετάσεων, της παρακολούθησης και της αγωγής δεν περιλαμβάνονται στις βασικές καλύψεις των ασφαλειών υγείας. Μπορούν παρόλα αυτά να περιλαμβάνονται σε ειδικά επιπρόσθετα πακέτα ασφαλιστικών καλύψεων, είτε εν μέρη είτε συνολικά. Και στις δύο περιπτώσεις θα λάβετε ακριβή απόδειξη και ιατρικές βεβαιώσεις σχετικά με τις υπηρεσίες που λάβατε, ώστε να τις καταθέσετε στην ασφάλεια σας.Ειδικός Γενικός Οικογενειακός Ιατρός Διδάκτωρ Πανεπιστημίου "Universita` degli Studi di Napoli, Federico II" Πρόεδρος του European Institute of Nutritional Medicine
Ειδικός Γενικός Οικογενειακός Ιατρός Μέλος του European Institute of Nutritional Medicine
Ενδοκρινολόγος-Διαβητολόγος Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου της Χαϊδελβέργης Κάτοχος πιστοποίησης Μεταβολομικής και Διατροφικής Ιατρικής του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Διατροφικής Ιατρικής, EINuM
Ειδικός Γενικός Ιατρός. Μέλος του European institute of nutritional medicine
Μοριακή Βιολόγος, Μεταπτυχιακή Ειδίκευση MSc by Research in Biomedical Sciences, University of Edinburgh. Κάτοχος πιστοποίησης Μεταβολομικής και Διατροφικής Ιατρικής του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Διατροφικής Ιατρικής, EINuM.
Κλινική Διατροφολόγος Πτυχιούχος του Πανεπιστημίου "Universita` degli Studi di MIlano" Γεν. Γραμματέας του European Institute of Nutritional Medicine
Διαιτολόγος-Διατροφολόγος Master Practitioner in Eating Disorders & Obesity. National Centre for Eating Disorders, London U.K.
Διαιτολόγος-Διατροφολόγος Master Practitioner in Eating Disorders & Obesity. National Centre for Eating Disorders, London U.K.
Νοσηλεύτρια - Health Coach
Υπεύθυνη γραμματείας και εξυπηρέτησης κοινού
Τεχνολόγος εργαστηριακών εξετάσεων
Διαιτολόγος - Διατροφολόγος Master Practitioner in Eating Disorders & Obestity. National Centre for Eating Disorders, London U.K. Ειδικός Αθλητικής Διατροφής, International Society of Sports Nutrition
Διατροφολόγος Master Practitioner in Eating Disorders and Obesity Κάτοχος τίτλου του European Institute of Nutritional Medicine

Επιστημονική Ομάδα

www.metabolomicmedicine.com Η Επιστημονική Ομάδα της Metabolomic Clinic αποτελείται από εξειδικευμένους κλινικούς ιατρούς που μοιράζονται μαζί σας την εμπειρία τους στην αιχμή της σύγχρονης ιατρικής. Δείτε τους όλους

Επιστημονική Ομάδα

www.metabolomicmedicine.com Η Επιστημονική Ομάδα της Metabolomic Clinic αποτελείται από εξειδικευμένους κλινικούς ιατρούς που μοιράζονται μαζί σας την εμπειρία τους στην αιχμή της σύγχρονης ιατρικής.
Ειδικός Γενικός Οικογενειακός Ιατρός Διδάκτωρ Πανεπιστημίου "Universita` degli Studi di Napoli, Federico II" Πρόεδρος του European Institute of Nutritional Medicine
Ειδικός Γενικός Οικογενειακός Ιατρός Μέλος του European Institute of Nutritional Medicine
Ενδοκρινολόγος-Διαβητολόγος Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου της Χαϊδελβέργης Κάτοχος πιστοποίησης Μεταβολομικής και Διατροφικής Ιατρικής του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Διατροφικής Ιατρικής, EINuM
Ειδικός Γενικός Ιατρός. Μέλος του European institute of nutritional medicine
Μοριακή Βιολόγος, Μεταπτυχιακή Ειδίκευση MSc by Research in Biomedical Sciences, University of Edinburgh. Κάτοχος πιστοποίησης Μεταβολομικής και Διατροφικής Ιατρικής του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Διατροφικής Ιατρικής, EINuM.
Κλινική Διατροφολόγος Πτυχιούχος του Πανεπιστημίου "Universita` degli Studi di MIlano" Γεν. Γραμματέας του European Institute of Nutritional Medicine
Διαιτολόγος-Διατροφολόγος Master Practitioner in Eating Disorders & Obesity. National Centre for Eating Disorders, London U.K.
Διαιτολόγος-Διατροφολόγος Master Practitioner in Eating Disorders & Obesity. National Centre for Eating Disorders, London U.K.
Νοσηλεύτρια - Health Coach
Υπεύθυνη γραμματείας και εξυπηρέτησης κοινού
Τεχνολόγος εργαστηριακών εξετάσεων
Νοσηλεύτρια
Διαιτολόγος - Διατροφολόγος Master Practitioner in Eating Disorders & Obestity. National Centre for Eating Disorders, London U.K. Ειδικός Αθλητικής Διατροφής, International Society of Sports Nutrition
Διατροφολόγος Master Practitioner in Eating Disorders and Obesity Κάτοχος τίτλου του European Institute of Nutritional Medicine
Δείτε τους όλους